HEVEDEREK: Különleges igényeket kielégítő heveder típusok 2
Kazettás hevederek |
Sok esetben a bordás heveder nem optimális szállítási megoldást jelent. Ilyenkor az oldalperemmel és keresztbordákkal ellátott kazettás hevedert alkalmazzák.
Előnyei a vályúsított sima fedlapú hevederrel szemben:
1. Nagyobb szállítási teljesítmény ugyanakkora hevederszélességnél, vagy azonos telje sítménynél kisebb hevederszélesség:
2. Kevesebb helyszükséglet meredek szállításnál:
3. Mindenfajta ömlesztett áru szállítására alkalmas;
4. Vízszintestől a függőlegesig bármilyen meredekségre alkalmas;
5. Nagy üzembiztonság;
6. A pálya meredek vonalvezetése egyazon pályán belül is változtatható;
7. A pálya és helyigénye kb. 1/5-e a sima fedlapú hevederének.
|
Az ömlesztett anyagok szállításánál előfordulhat, hogy a szállított anyag tűzveszélyes vagy az üzemi körülmények során figyelembe kell venni, hogy a heveder kigyulladhat. Ezért speciális, nehezen éghető hevedereket szükséges alkalmazni a biztonság növelése érdekében.
A nehezen éghető hevederek főbb alkalmazási területei:
- Fűtő- és hőerőművek, hulladékégetők
- Szénszállítás
- Acélművek és öntödék
- Zárt szállítóberendezések
- Gyúlékony anyagok szállítása
- Robbanásveszélyes területek
- Tűzforrás közelében
- Alagút építés
Impressziós felületű hevederek |
Dobozolt és darabáruk, csomagok meredek lejtőn való szállítására alkalmas, maximum 30 fokig. Vágott széllel készül. Külön igény esetén csúszófelülettel is készülhetnek a hevederek.
- Zsákoló és csomagoló berendezések
- Postai levél- és csomagszállítás
- Zsákszállító és rakodó hevederek
- Be- és kirakodó szalagok darabos áruhoz
- Láda- és üvegszállítás
- Csomagszállítás (repülőtér, vasúti pályaudvar stb.)
- Személyszállítás
- Fa- és fahulladék szállítás
Élelmiszerszállító hevederek |
Élelmiszeripari hevederjeinket olyan iparágakban használják, ahol élelmiszereket dolgoznak fel illetve állítanak elő, esetleg csomagolnak. Főbb felhasználási területek: hús-, hal-, baromfifeldolgozás, édességgyártás, pékáru, tejfeldolgozás, zöldség- gyümölcsfeldolgozás, konzervipar.
Élelmiszeripari hevedereink nem toxikusak, állati zsíroknak, növényi- és ásványi olajoknak ellenállnak, magas hőállóságúak (250oC)