Szállítószalag

HEVEDEREK: Különleges igényeket kielégítő heveder típusok 2

 

kazettás hevederek

Kazettás hevederek

 

Sok esetben a bordás heveder nem optimális szállítási megoldást jelent. Ilyenkor az oldalperemmel és keresztbordákkal ellátott kazettás hevedert alkalmazzák. 


Előnyei a vályúsított sima fedlapú hevederrel szemben:

1. Nagyobb szállítási teljesítmény ugyanakkora hevederszélességnél, vagy azonos telje­ sítménynél kisebb hevederszélesség:

2. Kevesebb helyszükséglet meredek szállításnál:

3. Mindenfajta ömlesztett áru szállítására alkalmas;

4. Vízszintestől a függőlegesig bármilyen meredekségre alkalmas;

5. Nagy üzembiztonság;

6. A pálya meredek vonalvezetése egyazon pályán belül is változtatható;

7. A pálya és helyigénye kb. 1/5-e a sima fedlapú hevederének.

 

nehezen éghető, antisztatikus


Nehezen égő és antisztatikus hevederek

Az ömlesztett anyagok szállításánál előfordulhat, hogy a szállított anyag tűzveszélyes vagy az üzemi körülmények során figyelembe kell venni, hogy a heveder kigyulladhat. Ezért speciális, nehezen éghető hevedereket szükséges alkalmazni a biztonság növelése érdekében.


A nehezen éghető hevederek főbb alkalmazási területei:


- Fűtő- és hőerőművek, hulladékégetők
- Szénszállítás
- Acélművek és öntödék
- Zárt szállítóberendezések
- Gyúlékony anyagok szállítása
- Robbanásveszélyes területek
- Tűzforrás közelében
- Alagút építés

Impressziós hevederek

Impressziós felületű hevederek 

Csomagszállító hevederek



Dobozolt és darabáruk, csomagok meredek lejtőn való szállítására alkalmas, maximum 30 fokig. Vágott széllel készül. Külön igény esetén csúszófelülettel is készülhetnek a hevederek.

- Zsákoló és csomagoló berendezések
- Postai levél- és csomagszállítás
- Zsákszállító és rakodó hevederek
- Be- és kirakodó szalagok darabos áruhoz
- Láda- és üvegszállítás
- Csomagszállítás (repülőtér, vasúti pályaudvar stb.)
- Személyszállítás
- Fa- és fahulladék szállítás

 

élelmiszeripari hevederek

Élelmiszerszállító hevederek



Élelmiszeripari hevederjeinket olyan iparágakban használják, ahol élelmiszereket  dolgoznak fel illetve állítanak elő, esetleg csomagolnak. Főbb felhasználási területek: hús-, hal-, baromfifeldolgozás, édességgyártás, pékáru, tejfeldolgozás, zöldség- gyümölcsfeldolgozás, konzervipar.

Élelmiszeripari hevedereink nem toxikusak, állati zsíroknak, növényi- és ásványi olajoknak ellenállnak, magas hőállóságúak (250oC)