Szállítószalag

Bordás szállítóheveder

Ferdedőlésszögű szállítás esetén a szállított anyag könnyen visszacsúszhat a sima felületű hevederen. Egy speciális, súrlódást biztosító gumi összetétel és a fedlap felületének különleges kiképzése megakadályozza, hogy a szállított anyag lecsússzon a hevederről.

 

chevron heveder

 

 

A sima felületű gumihevederekkel általában 15-18 fok emelkedési szögig lehet anyagokat szállítani. Ennél nagyobb emelkedési szögek esetén keresztirányú bordákkal ellátott, egyes esetben speciális felülettel ellátott, vagy Chevron bordás hevederek alkalmazhatók az anyag visszacsúszásának megakadályozása érdekében.

 

 

Bordás hevederek főbb alkalmazási területei:


- Zsákoló és csomagoló berendezések
- Postai levél- és csomagszállítás
- Zsákszállító és rakodó hevederek
- Be- és kirakodó szalagok darabos áruhoz
- Láda- és üvegszállítás
- Csomagszállítás (repülőtér, vasúti pályaudvar stb.)
- Személyszállítás
- Fa- és fahulladék szállítás

Különböző magasságú 10-90 mm magas keresztbordákat is alkalmazunk. A keresztbordás hevederek majdnem minden igénybevételre alkalmazhatók.


A hevederek lehetnek síkban vezetettek vagy vályúsítottak. A vályús kialakítás esetén a bordákat meg kell osztani. Általában megosztjuk a bordákat nagyobb hevederszélesség esetén is.

 

 

Borda ragasztás

 


BORDÁS HEVEDEREK

 

 

Ezekkel a hevederekkel 35-60 fokos szállítási szög érhető el. Az emelkedési szög a profil magasságától és formájától függ.


- Speciális bordás, impressziós felületű hevederek: ömlesztett és darabos anyagok szállítására is alkalmas! A fedlap gumi speciális barázdákkal, impressziós felülettel vannak ellátva!

- Keresztbordás hevederek: ömlesztett és szemcsés anyagok szállíthatók 60 fokos emelkedési szögig. A bordákat a szállítási irányra merőlegesen meleg vulkanizálással, vagy hideg ragasztással rögzítik

- Chevron bordás hevederek: olyan alacsony bordákkal ellátott hevederek, amelyek előnyösen használhatók ömlesztett anyag maximum 35 fokos, valamint zsákos anyagok 45 fokos meredekségű továbbítására. Bővebben a katalógus erre vonatkozó részében.