Szállítószalag

Görgős pálya

 

görgő gyártás, görgőspáya építés

Görgős pálya könnyű termékek szállítására

 

Belső üzemek anyagmozgató szállítóeszköze a görgős pálya, melyek kialakításához szükséges elemek fejlesztését cégünk már több éve végzi. Jelenlegi választékból komplex rendszerek építhetők ki. A görgős szállítópálya alkalmazási területe széles körű és változatos, célszerűen alkalmazhatók dobozok, ládák, hordók, raklapok szállítására.


Mindenféle könnyű áru szállítására alkalmas pályák akár torlasztó akár folyamatos szállítási üzemmódhoz. A felhasznált görgők a nagyon kis átmérőjűtől (18 mm) az általánosan alkalmazott 50 mm-es görgőátmérőig készülhetnek különböző görgőosztással, a szállítandó áru méretének függvényében.


Görgős pálya típusok

Pálya építésénél rendelkezésre állnak gravitációs pályák, íves és felhajtható szakaszok, valamint hajtott egységek. A zajvédelem és gondozás terén kialakult követelmények miatt ezt a fajta hajtást egyre több megrendelőt észesíti előnyben.

A görgős pálya tipizált elemekből állítható össze, ami lehetővé teszi, hogy a termelési technológia változásának megfelelően a pálya könnyen és gyorsan átépíthető legyen költséges tervezési munka nélkül.

A görgős pályák beruházás szempontjából olcsó szállítóeszközök, egyszerű és biztonságos
berendezések, kezelőszemélyzetet és karbantartást nem igényelnek, így üzemelési költségük minimális.
 
nehéz anyagok szállítása görgősoron

Görgőspálya nehéz termékek szállítására

 

nehéz áruk mint raklapok, paletták, öntvények stb... szállítására kialakított pályák. A vázszerkezetük hajlított acéllemezből, keresztkötőkkel merevített szerkezet. A görgős pályák tetszőleges RAL-színben rendelhetők vezetőtárcsákkal ellátva.

Az általánosan alkalmazott görgőátmérő 89 mm dupla vagy szimpla lánckerékkel
ellátva. A hajtás egyik görgőről a másikra kerül át görgőslánc közvetítésével. Motoros és szimpla kivitelben is készülhet.


Teheremelő

teheremelő

Teheremelő

 

 

Megkülönböztethetünk könnyű és nehéz teher emelő berendezést.


- Könnyű teheremelő

Az emelő alkalmas különféle max. 25 kg súlyú, a keresztirányú hevederen biztonságosan elhelyezhető tárgyak szállítására. A szállítási magasság a vezérlés megfelelő beállításával szabályozható.

Az L alakú állványzatra szerelt vezetősín 2 kocsival teszi lehetővé a függőleges elmozdulást. Az állványra kifeszített bordázott szíjon a meghajtókerék a támkerekek biztosításával mozgatja a vezetőkocsira szerelt keresztirányú szállítószalagot.

- Nehéz teheremelő

Alkalmasak raklapok, paletták, göngyölegek szállítására függőleges irányban.


Amennyiben a berendezésekről részletesebb és bővebb felvilágosítást kér, vagy konkrét anyagmozgatási feladat megoldását igényli, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.