Szállítószalag

Olajálló szállítószalag

Olajos és zsíros anyagokat gyakran kell szállítani, azonban ezek erősen károsítják a gumit. Annak érdekében, hogy a heveder ne hólyagosodjon fel, olaj- és zsírálló minőségű gumit kell használni. Mivel a különböző olajok és zsírok másképpen viselkednek, különböző típusú hevedert szükséges alkalmazni!

 

 

OLAJÁLLÓ SZÁLLÍTÓSZALAG TÍPUS ÉS ALKALMAZÁSUK

MOR: Mérsékelten olajálló fedlap. Alkalmas alacsony állati/növényi zsiradék- és olajtartalmú anyagok szállítására (gabona, répafélék, komposzt, takarmány).


MG:
 Mérsékelten olajálló fedlap (a MOR típusnál megadott anyagok szállítására alkalmas) olajálló gumibevonattal, vágott szélű és csúszó szállító rendszerekhez. Alkalmas olyan helyeken, ahol a dobok és görgők futó oldala olaj általi igénybevételnek van kitéve.

MOR PLUS: Tömörgumi peremű heveder állati zsiradék vagy növényi olaj tartalmú szállított anyagokhoz. Ez a hevedertípus gabona, élelmiszer, szója, tartósított anyagok, cellulóz, faforgács és műtrágyák gyártásánál és szállításánál használható.

MG PLUS: Olaj ellenálló fedlap és mérsékelten olajálló gumibevonat állati zsiradék vagy növényi olaj tartalmú szállított anyagokhoz. Ez a hevedertípus gabona, élelmiszer, szója, tartósított anyagok, cellulóz, faforgács és műtrágyák gyártásánál és szállításánál, tömörgumi peremű és csúszó szállító rendszerekhez használható. Alkalmas olyan helyeken, ahol a dobok és görgők futó oldala olaj általi igénybevételnek van kitéve.

GMG:
 Nagymértékben olajálló hevedertípus ásványi olaj, terpén, gyanta (faforgács, fa stb.) tartalmú szállított anyagokhoz. Ellenáll a műtrágya előállításnál használt lilaminoknak.

KMOR:
 Olaj- és zsírálló, nehezen éghető gumi fedlappal DIN EN ISO 340:2007 szerint, antisztatikus DIN EN ISO 284:2004 szerint.

SMOR:
 Olaj- és zsírálló, nehezen éghető gumi fedlappal vagy anélkül DIN EN ISO 340:2007 szerint, antisztatikus DIN EN ISO 284:2004 szerint.

 

Olajálló szállító szalag

 

 

 

AZ OLAJ ÉS ZSÍRÁLLÓ GUMIHEVEDEREK FELÉPÍTÉSE

- kettő vagy több betétes EP karkasz (poliészter poliamid)

- olajálló köztes gumiréteg

- olaj és zsírállóborítógumik (MOR, MG, MOR PLUS, MG PLUS, GMG, KMOR és SMOR) 

 


OLAJ - ÉS ZSÍRÁLLÓ HEVEDEREK FŐBB ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

- Betongyárak
- Újrahasznosító és feldolgozó üzemek
- Hulladékválogató és komposztáló berendezések
- Fémfeldolgozó ipar, hulladékhasznosító ipar
- Faipar és fűrészüzemek
- Szennyvíziszap szállítás
- Gabona-, répafélék- és zöldtakarmány szállítás
- Papíripar

 


HEVEDERSZÉLESSÉGEK

- szélgumival: 400, 500, 650, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800 és 2000 mm

- vágott széllel: 100 - 2000 mm-ig