Szállítószalag

Gumiragasztó SC 4000

SC 2000 Gumiragasztó Univerzális gumiragasztó az SC 4000 (Elődje az SC 2000)

Az úgynevezett hidegeljárásos ragasztásban a legjobb ragasztóként ismerik el világszerte. A kétkomponensű Cement SC 2000 ragasztóanyagot felváltotta az UNIÓ területén az SC 4000! Sokoldalúan felhasználható, nem gyúlékony, környezetbarát, ideális a szállítószalagok végtelenítésére és javítására, valamint mindenfajta külszíni és földalatti gumiburkolatok javítására.


A ragasztóanyaghoz harmonizált második komponens is tartozik, alkalmazásávalkiváló kötési szilárdságot biztosítunk textilbetétes hevederek végtelenítésénél.

 

- Kiváló kezdő és végső tapadási szilárdságot biztosít

- Optimális tapadási értéket biztosít a CN-kötőréteggel ellátott TIP TOP termékek esetében

- Alacsonyabb hőmérsékleten is lehet dolgozni vele

- Nagyon magas a felhasználási ideje

- Zöld és fekete színben kapható

 


Kiváló kötési szilárdságú tulajdonságai leginkább az alábbi területeken érvényesülnek

 

- textilbetétes gumihevederek végtelenítése hideg vulkanizálással

- hajtó- és feszítődobok gumizása hideg eljárással

- bunkerek, garatok, surrantók, osztályozók gumilemezzel történő bélelése hidegragasztással

A folyamatos fejlesztőmunka eredményeképpen a kiváló fizikai paraméterek megtartása mellett

 

 

gumiragasztó GUMIRAGASZTÓ VÁLTOZATAI

- SC 4000 univerzális ragsztó ipari felhasználásra
- Fehér SC 4000 élelmiszeripar számára
- BC 3000 nagyfelületű burkolatokhoz
- SC 4000 CKW- és aromamentes környezetvédő ragasztó
- Fehér SC 4000 CKW- és aromamentes ragasztó élelmiszeripar számára
- Plastic Cement ragasztóanyag PVC és Polyuretánhoz
- Plastic Cement PC 4 környezetbarát ragasztóanyag PVC és Polyuretánhoz
- Tip Top Metal-Primer közvetítőanyag nagy igénybevételnek kitett gumi-fém ragasztásához
- TIP TOP tisztítószerek és R4 tisztítóanyag 

 

 

HIDEG VÉGTELENÍTÉS SC 2000 / SC 4000 RAGASZTÓANYAGGAL

 

- A heveder végtelenítésénél kulcsfontosságú az előírásszerűen lelépcsőzött hevedervégek megfelelő előkészítése.

- A lépcsők horzsolásánál ügyeljünk, hogy csak azokat a felületeket horzsoljuk, ahol a lépcsőzés folytán gumi maradt a betéten. Magát a betétet ne horzsoljuk fel, mert azzal eltávolítjuk a betét impregnálását és ezzel rontjuk a kötési szilárdságot. A horzsolás célja az aktív tapadófelület növelése. Erre a célra drótkorongos vagy fémszemcsés csiszológép a megfelelő. A forgó tárcsa és minden olyan korong alkalmazását kerüljük, amely kifényesíti (elégeti) a felületet.

- A gumihorzsalék eltávolítása száraz kefével.

- A ragasztóanyag aktívvá tételéhez keverjünk 1 üveg erősítőt az 1 doboz ragasztóhoz oly módon, hogy az üveg tartalmát beleöntjük a ragasztóanyagot tartalmazó dobozba, majd elkeverjük.

- Az előkészített mindkét felületre felkenünk egy réteg bekevert ragasztót és teljesen megszárítjuk. A kenéshez célszerűen rövid ecsetet használjunk, ezzel jobban be tudjuk dörzsölni a ragasztót a hevederbetét rácsszerkezetének fészkeibe. A megfelelő kiszáradást a körömpróbával ellenőrizhetjük, e szerint a körömmel megérintett ragasztófelület és a köröm között nem alakulhat ki szálképzés.

- Teljes száradás után kenjük fel a második ragasztóréteget. Ennek kiszárítását addig végezzük, hogy a körömpróba kb. 5-6 mm-es szálhúzást eredményezzen.

- Ügyelni kell, hogy a másodszor lekent mindkét hevedervég együtt száradjon. Ekkor kell összeilleszteni a felületeket. Ügyeljünk, hogy az optimális kiszáradást mindkét ragasztandó felületnél egy időben érjük el. Az összeillesztett felületet kézi görgővel középről kifelé haladva alaposan meg kell görgőzni. Először célszerű egy szélesebb görgővel végezni, így a ragasztóréteg nem fog deformálódni. Második lépcsőben pedig egy keskenyebb görgővel utána görgőzni, a tökéletesebb összevasalás céljából, amilyen erősen tudjuk.

- Ezután a szokásos módon rakjuk be a zárócsíkot. A végtelenítés lezárásához alkalmazott zárócsíkot a heveder fedlapba besüllyesztve kell beépíteni, hogy a tisztító kaparók fel ne szakítsák

 

Akár szállítószalagot akar végteleníteni vagy javítani, akár gumiburkolatot fémre ragasztani, rábízhatja magát a TIP TOP ragasztók termékeire. A TIP TOP élen jár a sokoldalúan felhasználható minőségi termékek gyártásában, ezt példázza a környezetkímélő ragasztóanyagok előállítása is, amelyeknél nincsen nagyobb tapadást biztosító ragasztó a piacon.


A TIP TOP kínálja a legátfogóbb programot gumiburkolatokhoz, dobborításokhoz, oldalvezetőgumihoz és tisztító rendszerkehez.